workshop: creatief word je zo!

Wat is creativiteit eigenlijk?

Speciaal voor het basisonderwijs van Zeeuws Vlaanderen ontwikkeld: Een lesprogramma rondom circus, kunst en creativiteit. Kinderen leren wat kunst is, wat de rol van creativiteit is en hoe ze dit in het circus kunnen inzetten.

Circus Koekepan gelooft dat zelf uitproberen een bijzondere manier van groeien is. Creativiteit speelt hierbij een sleutelfunctie.

koekepan artiesten
helemaal klaar voor het optreden!

De kinderen kijken en ervaren het circus en leren hun eigen fantasie en creativiteit in te zetten.

Het programma Creatief word je zo! bestaat uit 4 onderdelen: Allereerst kijken de kinderen naar de diabolovoorstelling Jij, alles en de wind. Over de kunstenaar Marc Chagall, maar ook over hoe je van dromen en van proberen steeds verder kunt leren.

Vervolgens leren de kinderen artiest worden: de artiestentest. Begrippen als creativiteit, durven uitproberen en in jezelf geloven komen tijdens deze artiestentest aan bod. Dit resulteert in diverse kleine optredens van de kinderen waarin de nadruk niet op prestatie ligt, maar juist op spel, fantasie en creativiteit.

De kinderen gaan nu creatief zelf aan de slag met een tiental circusonderdelen. Zoals de hoelahoop, de loopkogel en de eenwielfietsjes. Hier kunnen ze zowel individueel als samen hun grenzen leren verkennen en verruimen.

Wat is er nog leuker dan kijken naar het circus? Zelf uitproberen!

Als grote finale pakt iedereen zijn favoriete onderdeel en maken we samen als groep een levend schilderij.

Lees hieronder meer over het lesprogramma ‘creatief word je zo!’. Over kunst, circus en creativiteit voor het basisonderwijs. Je kunt de folder ook direct downloaden door op de knop te drukken.

circus koekepan tv knop
Klik hier voor het bekijken van diverse filmpjes