>> over Circus Koekepan

Welkom bij Circus Koekepan!

Mijn naam is Jan Sikon en al meer dan 10 jaar ben ik de trotse eigenaar van circus Koekepan. Met mijn kleine circus reis ik stad en land af om op basisscholen, op braderies en op allerlei andere festiviteiten mijn circusprogramma’s aan te bieden aan jong en oud.

 
Alles is mogelijk
De afgelopen 12 jaar heb ik diverse programma’s ontwikkeld: snuffelworkshops, een dagprogramma waarbij de kinderen voor hun familie optreden en specifieke workshops zoals eenwieleren of leren jongleren; werkelijk alles op het gebied van circus is mogelijk. Ik beschik over een volledig circus vol oefenmateriaal: een koordloopinstallatie, een loopkogel, diverse eenwielers, een kleurige circuspiste en heel veel jongleer-materiaal zoals sjaaltjes, ballen, bordjes en diabolo’s.

Nieuw circusprogramma: creatief word je zo!
Vorig schooljaar heb ik in opdracht van Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen een nieuw programma ontwikkeld rondom creativiteit. Hierbij speel ik een diabolovoorstelling en gebruik ik een schilderij van Mark Chagall. De kinderen duiken als het ware in het schilderij. Inmiddels heb ik dit programma met meer dan 100 groepen gespeeld. Voornamelijk voor groep 3 en 4 maar het programma is zeker ook geschikt voor oudere kinderen.

Alle informatie over dit programma hierover bij > folder: creatief word je zo!

Creativiteit
Zelf uitproberen is voor kinderen een bijzonder effectieve manier van groeien. Creativiteit is hierbij de sleutel. Dus niet leren door te luisteren en na te doen, maar door zelf iets nieuws te proberen. De nadruk ligt niet op presteren maar op het dúrven uitproberen. Een veilig klimaat waarbij ‘verkeerd doen’ niet bestaat. Kortom een groot feest!

beluister hier het interview voor kik’n tv (2017)

Een antwoord op “>> over Circus Koekepan”

  1. Wat mooi gedaan Jan.
    Ik kan bevestigen dat het een sprankelende voorstelling is en de kinderen er heel erg van genieten.
    Succes met je vernieuwde website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *