Circus Koekepan op Brusselse basisscholen tijdens Europees mobiliteitsproject.

Mobiliteitsweek

Voor de mobiliteitsweek komt Circus Koekepan op 20 september met de workshop Vind je balans naar diverse scholen in Brussel. Duurzaam mobiel op eenwielers en andere (te) gekke fietsjes!

Op het Repen-Vrevenplein hebben we smorgens in alle vroegte met een team vrijwilligers (hartelijk dank voor jullie hulp en enthousiasme!) een groot parcour opgesteld waarin de kinderen zelfstandig met de eenwielers aan de slag kunnen. Maar ook een tribune en de kleurige Koekepan circuspiste om telkens drie klassen tegelijk te kunnen ontvangen.

Klaar met opbouwen en alles op zijn plek. De hoogste tijd voor de kinderen. Die kwamen in groten getalle, soms met 75 tegelijk. Uiteindelijk hebben er deze dag meer dan 400 kinderen aan de onze mobiliteitsdag deelgenomen!

Primeur

De kinderen kwamen van Franstalige- en Nederlandstalige basisscholen. Hierdoor moest ik mijn lessen synchroon in het Frans en Nederlands geven. Ik kom oorspronkelijk uit Frankrijk. Frans is daarom geen probleem. Maar tot op heden had ik dit nog nooit in het Frans les gedaan. En om dit opeens in twee talen tegelijkertijd te doen, dat was een echte uitdaging! Hiermee ontdekken de kinderen andere vormen van beweging en vooral hun eigen balans te ervaren. Het was ook alvast een goede test voor het project in Roemenië!

Achtergrond

Van 16 t/m 22 september vindt de Europese Mobiliteitsweek plaats. Deze week is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét moment waarop gemeenten en andere organisaties in heel Europa duurzame mobiliteit op de kaart zetten. In 2019 staat de week in het teken van lopen en fietsen.

EUROPEANMOBILITYWEEK 2019 is focusing on ‘safe walking and cycling’. And the ways active mobility can benefit our health, environment, and bank balances.

workshop vind je balans
workshop vind je balans

Wil je meer weten over mijn aanbod rondom balans en mobiliteit, klik dan hier op workshop vind je balans

onderwerpen: mobiliteitsweek circus workshop scholen