jaarbeurs Utrecht

het team van circusboom

In samenwerking met de Circusboom hebben we een spetterend optreden voor het binnenlopend publiek verzorgd. Het thema was balanceren op de rand van de armoede en dus pakten we uit met het loopkoord, de eenwieler, stelten en de loopkogel. Dat leverde mooie foto’s op!

balanceren op het koord!

corona leed; circus in vrieskou gezet

Ubbergen, 28 april 2020.
Tja, inmiddels is het net nog niet mei. Vogels blij, bloemen blij, prachtig lenteweer, maar het circus ligt er slapend bij. We weten het allemaal niet meer. Het gaat de goede kant op, de eerste stappen naar het oude vertrouwde zijn gezet, maar ik verveel me en mis de interactie met al die blije kinderen.

Bovendien zijn ongeveer alle opdrachten verzet of afgezegd. Wachten of ander werk zoeken, dat is nu even de vraag…

laatste voorbereiding voor het echte optreden. Hodod, Roemenië

Terwijl ik mijn hoed uit verveling opeet, denk ik maar even terug aan al die mooie dagen die we samen met de kinderen hebben beleefd. Ik hoop dat het tij spoedig mag keren. Daarom alvast hier enkele foto’s om (zelf) in de stemming te blijven!

De wilde dieren uit Roemenië
workshop acrobatiek op het VMBO

Opening Bibliotheek Beek-Ubbergen

Woensdag 25 september werd in Beek- Ubbergen de Bibliotheek feestelijk heropend. Ze zijn op de zelfde locatie gebleven, maar naar de begaande grond verhuisd. Een goeie reden voor een feestje, met een workshop van circus Koekepan erbij!

Een tachtigtal kinderen kwam verspreid over de middag langs om het circus te ontdekken. Hele kleintjes van de buitenschoolse opvang maar ook hele grote!

De mooie fotos zijn van Bert Roodbeen, hartelijk dank voor het delen!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Circus Koekepan op je feest, kijk dan onder workshop.

Bovendien was het dubbelfeest, want mijn nieuwe oorkondes waren net binnengekomen. De kinderen en ik vinden ze prachtig!

nieuwe oorkonde circus koekepan artiest

Circus Koekepan op Brusselse basisscholen tijdens Europees mobiliteitsproject.

Mobiliteitsweek

Voor de mobiliteitsweek komt Circus Koekepan op 20 september met de workshop Vind je balans naar diverse scholen in Brussel. Duurzaam mobiel op eenwielers en andere (te) gekke fietsjes!

Op het Repen-Vrevenplein hebben we smorgens in alle vroegte met een team vrijwilligers (hartelijk dank voor jullie hulp en enthousiasme!) een groot parcour opgesteld waarin de kinderen zelfstandig met de eenwielers aan de slag kunnen. Maar ook een tribune en de kleurige Koekepan circuspiste om telkens drie klassen tegelijk te kunnen ontvangen.

Klaar met opbouwen en alles op zijn plek. De hoogste tijd voor de kinderen. Die kwamen in groten getalle, soms met 75 tegelijk. Uiteindelijk hebben er deze dag meer dan 400 kinderen aan de onze mobiliteitsdag deelgenomen!

Primeur

De kinderen kwamen van Franstalige- en Nederlandstalige basisscholen. Hierdoor moest ik mijn lessen synchroon in het Frans en Nederlands geven. Ik kom oorspronkelijk uit Frankrijk. Frans is daarom geen probleem. Maar tot op heden had ik dit nog nooit in het Frans les gedaan. En om dit opeens in twee talen tegelijkertijd te doen, dat was een echte uitdaging! Hiermee ontdekken de kinderen andere vormen van beweging en vooral hun eigen balans te ervaren. Het was ook alvast een goede test voor het project in Roemenië!

Achtergrond

Van 16 t/m 22 september vindt de Europese Mobiliteitsweek plaats. Deze week is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét moment waarop gemeenten en andere organisaties in heel Europa duurzame mobiliteit op de kaart zetten. In 2019 staat de week in het teken van lopen en fietsen.

EUROPEANMOBILITYWEEK 2019 is focusing on ‘safe walking and cycling’. And the ways active mobility can benefit our health, environment, and bank balances.

workshop vind je balans
workshop vind je balans

Wil je meer weten over mijn aanbod rondom balans en mobiliteit, klik dan hier op workshop vind je balans

onderwerpen: mobiliteitsweek circus workshop scholen

Najaarsmarkt Bodegraven: Circus Jan Koekepan ziet Bodegraven ondersteboven

Op 14 september 2019 waren wij op de najaarsmarkt in Bodegraven. Net als vorig jaar was het ook nu een groot succes. De hele dag door enthousiaste kinderen en hun ouders. En prachtig weer bovendien.

Ditmaal viel het samen met de open monumentendag. Zodoende konden we helemaal bovenop de toren van de oude kerk. Resultaat: een droonachtig filmpje die ondersteboven nog leuker blijkt!

Circus Koekepan vanaf de kerktoren, ik (Jan) was er helemaal ondersteboven van!