Voorbereidingen Hodod Roemenie

Aftellen geblazen

Nog een paar dagen en ik vertrek naar Roemenie! De voorbereidingen zijn in volle gang en zo moest ook mijn bus nodig aangepakt worden.. want het beloofd een verre reis te zullen worden en Roemenie is misschien maar een tussenstop! Mijn in elkaar geflanst bedje was onlangs doorgezakt maar die staat nu weer als een huis. Wat een luxe om languit te kunnen liggen waar je maar wil!

Bedje gefikst

Ruimte

Ruimte is alles, zo ook in mijn bus. Ik ontdekte dat ik naar schatting 20% teveel spullen mee heb dus alles gaat de komende dagen uitgesorteerd worden. Nog twee opdrachten voor de boeg vrijdag en zaterdag en dan joehoe!

overtollig of niet, dat is de vraag..

Opening Bibliotheek Beek-Ubbergen

Woensdag 25 september werd in Beek- Ubbergen de Bibliotheek feestelijk heropend. Ze zijn op de zelfde locatie gebleven, maar naar de begaande grond verhuisd. Een goeie reden voor een feestje, met een workshop van circus Koekepan erbij!

Een tachtigtal kinderen kwam verspreid over de middag langs om het circus te ontdekken. Hele kleintjes van de buitenschoolse opvang maar ook hele grote!

De mooie fotos zijn van Bert Roodbeen, hartelijk dank voor het delen!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Circus Koekepan op je feest, kijk dan onder workshop.

Bovendien was het dubbelfeest, want mijn nieuwe oorkondes waren net binnengekomen. De kinderen en ik vinden ze prachtig!

De nieuwe oorkonde voor de Koekepan artiesten kun je ook hier downloaden!

Circus Koekepan op Brusselse basisscholen tijdens Europees mobiliteitsproject.

Mobiliteitsweek

Voor de mobiliteitsweek komt Circus Koekepan op 20 september met de workshop Vind je balans naar diverse scholen in Brussel. Duurzaam mobiel op eenwielers en andere (te) gekke fietsjes!

Op het Repen-Vrevenplein hebben we smorgens in alle vroegte met een team vrijwilligers (hartelijk dank voor jullie hulp en enthousiasme!) een groot parcour opgesteld waarin de kinderen zelfstandig met de eenwielers aan de slag kunnen. Maar ook een tribune en de kleurige Koekepan circuspiste om telkens drie klassen tegelijk te kunnen ontvangen.

Klaar met opbouwen en alles op zijn plek. De hoogste tijd voor de kinderen. Die kwamen in groten getalle, soms met 75 tegelijk. Uiteindelijk hebben er deze dag meer dan 400 kinderen aan de onze mobiliteitsdag deelgenomen!

Primeur

De kinderen kwamen van Franstalige- en Nederlandstalige basisscholen. Hierdoor moest ik mijn lessen synchroon in het Frans en Nederlands geven. Ik kom oorspronkelijk uit Frankrijk. Frans is daarom geen probleem. Maar tot op heden had ik dit nog nooit in het Frans les gedaan. En om dit opeens in twee talen tegelijkertijd te doen, dat was een echte uitdaging! Hiermee ontdekken de kinderen andere vormen van beweging en vooral hun eigen balans te ervaren. Het was ook alvast een goede test voor het project in Roemenië!

Achtergrond

Van 16 t/m 22 september vindt de Europese Mobiliteitsweek plaats. Deze week is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét moment waarop gemeenten en andere organisaties in heel Europa duurzame mobiliteit op de kaart zetten. In 2019 staat de week in het teken van lopen en fietsen.

EUROPEANMOBILITYWEEK 2019 is focusing on ‘safe walking and cycling’. And the ways active mobility can benefit our health, environment, and bank balances.

workshop vind je balans
workshop vind je balans

Wil je meer weten over mijn aanbod rondom balans en mobiliteit, klik dan hier op workshop vind je balans

onderwerpen: mobiliteitsweek circus workshop scholen

Najaarsmarkt Bodegraven: Circus Jan Koekepan ziet Bodegraven ondersteboven

Op 14 september 2019 waren wij op de najaarsmarkt in Bodegraven. Net als vorig jaar was het ook nu een groot succes. De hele dag door enthousiaste kinderen en hun ouders. En prachtig weer bovendien.

Ditmaal viel het samen met de open monumentendag. Zodoende konden we helemaal bovenop de toren van de oude kerk. Resultaat: een droonachtig filmpje die ondersteboven nog leuker blijkt!

Circus Koekepan vanaf de kerktoren, ik (Jan) was er helemaal ondersteboven van!

Zomerfair Oostburg: regen kan zo unfair zijn!

Hartstikke gezellige markt, de Zomerfair in Oostburg! Circus Koekepan komt er graag, daarom waren wij ook dit jaar hier neergestreken voor een hele dag circusinstuif. Na drie mooie eerste uren met aardig wat deelnemers, kwam de aangekondigde regenbui en viel het allemaal letterlijk in het water. Echt verdrietig om te zien hoe iedereen beetje bij beetje afdroop. En wij wachten, wachten op de zon. Gelukkig hadden we een kraampje besteld. En nu dan maar bordjes draaien! Dit leverde een prachtig filmpje op!

circus koekepan logo home button

Hooggeëerd publiek, van harte welkom op mijn nieuwe website! (2019).


hoogste tijd voor een nieuwe look!

Nadat ik mijn oude website (zes, zeven acht jaar oud?, geen idee!) probeerde te reanimeren, kwam ik tot de voorzichtige conclusie dat het einde oefening was. Internet was niet meer wat het was.

Met lichte tegenzin en frisse moed dan maar de hoogste tijd voor een nieuwe look!

Wat kun je hier allemaal verwachten?
Naast informatie over mezelf, een overzicht over de diverse programma’s/ voorstellingen die ik de afgelopen jaren gemaakt hebt. (programma aanbod)
Maar ook andere activiteiten die ik samen met en of voor anderen uitvoer (links)
Bovendien heb ik wat multimedialiteit toegevoegd, filmpjes en krantestukjes van mijn circus in de media (koek tv)
en natuurlijk een contactformulier